Дощ і туман: прогноз погоди на 11 лютого

Дощі пройдуть по всій території України окрім півдня
Дощ і туман: прогноз погоди на 11 лютого
Погода, туман Фото: Парламент.UA
10 Лютого 2024, 15:47
читать на русском

11 лютого в Україні очікується аномально тепла погода з опадами та туманами.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

"Внаслідок активного надходження теплого середземноморського повітря, у більшості областей України очікуються аномально високі значення температури, особливо у західних та південних регіонах", - каже синоптик.

Крім того, за його даними, малорухомий теплий фронт, який повільно просуватиметься у північному напрямку, спричинить помітне погіршення погодних умов у західних, північних, центральних та східних областях.

"Пройдуть опади у вигляді снігу з переходом у дощ. Також виникнуть сприятливі умови для ожеледі і туманів. Водіям та пішоходам слід бути особливо уважними!" - попередив Кібальчич.

Наприкінці тижня у західних областях пройде місцями невеликий дощ. Можливі тумани. Вночі буде +3...+8 °С, а вдень +8...+13 °С.

У північних областях вночі пройде сніг із переходом у дощ, місцями ожеледь. Вдень місцями невеликий дощ. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень +2...+7 °С.

У центральній частині вночі місцями пройде невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +7...+12 °С.

У південних областях та у Криму очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, а вдень розігріє до +12…+17 °С.

У східних областях вночі пройде дощ та льодяний дощ, вдень місцями невеликий дощ. Подекуди туман. Температура повітря вночі -1...+4 °С, вдень +2...+11 °С.

Нагадаємо, у другій декаді лютого будуть спостерігатися погодні гойдалки, а в окремі дні можливі сильні пориви вітру та опади.

Наприкінці місяця синоптики прогнозують потепління. В окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується нічної пори, а вдень близько 0°С, або й узагалі плюс. Опадів буде небагато.

1