Дощі, град та шквали: синоптики про погоду в Україні

Пориви вітру сягатимуть 20 метрів на секунду
Дощі, град та шквали: синоптики про погоду в Україні
Погода, дощ Фото: Гідрометцентр України у Фейсбуці
2 Червня 2021, 08:00
читать на русском

Синоптики попередили мешканців східних, центральних та південних областей про негоду. Оголошено перший рівень небезпеки, жовтий.

За даними Українського гідрометцентру, сьогодні, 2 червня, у східних, центральних та південних областях грози, у Запорізькій, Донецькій та Луганській областях значні дощі, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

На решті території країни мінлива хмарність, без опадів, лише у північних областях вночі місцями невеликий дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, в Україні, крім західних областей, місцями пориви вітру та шквали 15-20 м/с. Температура повітря  у західних та північних областях вдень 14-19 градусів.

У Києві та області вдень переважно без опадів, вітер посилиться до 18 м/с. Температура повітря вдень становитиме 14-19 градусів.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що цьогорічний червень буде вологим і помірно теплим, аномальних холодів чи спеки не очікується. Температура повітря в центрі в перші 20 днів червня буде зберігатися на рівні 20-24 градусів тепла вдень і близько 10-13 вище нуля вночі. З 21 червня очікується похолодання до 19 градусів з позначкою "плюс".

Читайте також

1