Літо запізниться: синоптики розповіли, якою буде погода у червні

Початок червня буде холодним, а липень і серпень – сухими і спекотними
Літо запізниться: синоптики розповіли, якою буде погода у червні
Літо, погода, Дністровський лиман (Фото: Парламент.UA)
12 Травня 2021, 21:30
читать на русском

Синоптики українського гідрометцентру прогнозують холодний початок літа, дощовий червень і посуху у липні-серпні.

Про це пише видання ukraine.today.ua.

Весна цьогоріч прийшла пізно і літо також не наступить за календарем.Початок червня буде холодним, але потім очікуємо посуху, яка триватиме до середини серпня. У вересні ще також буде триматися спека,- розповіла синоптиця Віра Балабух.

Вона зазначила, що цьогоріч літо в Україні може опинитися під впливом кліматичного явища Ла-Нінья, яке регулярно виникає в тропічних широтах південної частини Тихого океану, і приносить посуху. У наших краях це рідкісне явище, але його вплив може доходити і до України.

За словами синоптика, посуху змінюватимуть періоди дощів. Циклони, які неминуче будуть проходити з заходу і південного заходу через територію України, виявляться більш потужними, ніж торік, і будуть супроводжуватися бурями і грозами, додала Балабух.

Читайте також

Народний синоптик Леонід Горбань своєю чергою прогнозує, що червень в Україні буде дощовий, але жаркий. В середині липня очікується пік спеки, перша половина серпня, за його прогнозом, також буде спекотною і посушливою. А в другій половині місяця спека послабшає, пройдуть невеликі дощі, а в кінці серпня знову похолодає.

У вересні Горбань передає багато жарких днів, жовтень очікується прохолодним і сухим, але порадує бабиним літом, а зима буде ранньою.

1