Синоптикиня розповіла, якою буде погода влітку

Цьогоріч літо прогнозують менш посушливе, ніж минуле
Синоптикиня розповіла, якою буде погода влітку
Дощ, дівчина з парасолькою (фото: УНІАН)
24 Лютого 2021, 05:00
читать на русском

На погоду в Україні впливатимуть кліматичні явища, що відбуваються у тропічних широтах південної частини Тихого океану. Цьогоріч передбачаються потужні циклони з рясними опадами, грозами та бурями.

Про це розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології й кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАНУ Віра Балабух у коментарі виданню "Сегодня".

Балабух повідомила, що на погоду влітку впливатиме кліматичне явище в південній частині Тихого океану, яке має назву Ла-Нінья (з іспанської - Малятко). Під час нього холодна вода з морських глибин підіймається, внаслідок чого в регіоні настає похолодання. За її прогнозами, 2021 рік буде менш сухим та жарким, ніж минулий.

Ла-Нінья підсилює циклонічну діяльність не тільки в Тихому океані, а й в Атлантиці. Це означає, що циклони, які неминуче будуть проходити з заходу і південного заходу через територію України, виявляться більш потужними, ніж минулого року. А циклони, як відомо, несуть опади - дощі, град, і нерідко супроводжуються бурями й грозами, - зазначила вона.

Читайте також

Як повідомила завідувачка відділу прикладної метеорології, червень цьогоріч видасться теплим. У першій декаді можливі часті дощі й спека, але до середини місяця встановиться комфортна погода без опадів. У кінці червня передбачаються опади.

Другий місяць літа видасться спекотнішим за попередній. У липні варто очікувати на спеку, часті дощі й грози. Пік спеки прогнозують на середину місяця.

Перша половина серпня теж буде посушливою, а друга половина та кінець місяця буде відбуватись послаблення спеки та похолодання.

Нагадаємо, що синоптики Українського гідрометцентру повідомили про те, якою буде погода в Україні до 24 лютого. Українцям обіцяють значні перепади денних та нічних температур повітря.