Дощі, грози, град та шквали: синоптики попередили про негоду

При дощах у більшості областей збережеться спека
Дощі, грози, град та шквали: синоптики попередили про негоду
Погода, весна (Фото: Парламент.UA)
17 Червня 2021, 08:08
читать на русском

В Україні очікується нестійка погода з дощами та грозами.

Як повідомляє Укргідрометцентр, 17 червня у південній та східній частині країни очікуються значні, у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях місцями сильні дощі.

У центральних, південних та східних областях грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Оголошено перший рівень небезпечності - жовтий.

На решті території без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с.

Температура повітря вдень підніметься до 28 градусів, в південній частині до 25.

У Києві без опадів. Вдень - до 28 градусів.

За даними синоптиці Наталки Діденко, 17 червня протягом дня очікується складна погода.

У південній частині, на Сході та в центральних областях очікуються грозові дощі, місцями сильні зливи, шквалисте посилення вітру та град. На Заході та Півночі України дощі блокуватиме антициклон з півночі, північного сходу. Тому істотні опади малоймовірні, хіба що до приграничних з дощами районів Півночі та Заходу (наприклад, Чернівецька область, південні райони Київщини) доберуться локальні опади, - написала вона у своєму Телеграм-каналі.

У Києві 17-го червня очікується спекотна погода, впродовж дня +26+28 градусів.

У п'ятницю, суботу та на Зелену неділю у Києві буде справжнє літо - сухо, сонячно та +27+29 градусів, - розповіла Діденко.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали, що цей синоптичний тиждень для більшості регіонів України пройде під гаслом "циклон над Чорним морем". Очікується нестійка погода з поривами вітру, дощами та грозами.

Читайте також