Дощі, грози та вітер: синоптики про погоду в останній день весни

Вже незабаром в Україні прогнозується суттєве потепління
Дощі, грози та вітер: синоптики про погоду в останній день весни
Погода, природа Фото: Natalka Kovalchuk (facebook.com/natalka.kovalchuk140)
30 Травня 2022, 18:30
читать на русском

Дощами та вітром закінчується весна в Україні.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, 31 травня дощі очікуються на північному сході та сході. Також прогримлять грози.

Вдень у вівторок у більшості західних, Житомирській, Київській, Вінницькій та Одеській областях без опадів. Хмарно. Вітер північний, північно-західний, 7-12 м/с.

Температура повітря у південно-східних та східних областях вночі 13-18, вдень 26-31 градус. На решті території вночі 9-14, у західних та Житомирській областях 6-11 градусів, вдень 23-28, у західних та північних областях 20-25.

У Київській області дощ пройде уночі, вдень буде сухо. Вітер північний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 9-14, вдень 20-25 градусів. У Києві вночі 11-13, вдень 21-23.

Значні дощі, за даними синоптиків УГМЦ, повернуться у середу, 1 червня. Опади припиняться 3 червня.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що завтра на Сході та південному сході очікується спека до 30 градусів. У більшості областей України до плюс 26 градусів. У західних областях до 22 градусів.

Дощі, місцями з грозами, пройдуть завтра на Полтавщині, Сумщині, Харківщині, Черкащині та подекуди в західних областях. На решті території переважатиме суха погода, - каже вона.

У Києві 31 травня дощу вона не прогнозує. Протягом дня температура повітря коливатиметься в межах 22 градусів.

Діденко пообіцяла, що до кінця тижня потепління в Україні буде суттєвим.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що в Україні у червні максимальна температура повітря буде до 40 градусів тепла у південних та східних областях, тоді як мінімальна - до п'яти градусів морозу - на високогір'ї Карпат.