Дощі і тепло: синоптики розповіли про погоду до кінця жовтня

У деяких районах можливе випадання місячної норми опадів
Дощі і тепло: синоптики розповіли про погоду до кінця жовтня
Осінь (Фото: greenpost)
25 Жовтня 2023, 16:37
читать на русском

До кінця тижня в Україні збережеться високий температурний фон завдяки впливу теплих повітряних мас з південної частини Європи, повідомляє кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич. Найвищі показники очікуються у західних, центральних та південних областях країни. Атмосферні фронти спричинять випадання опадів різної інтенсивності по всій території. Вночі та вранці у центральних, західних та південних регіонах будуть тумани.

Про це пише Meteoprog.com.

У четвер, 26 жовтня, в Україні очікується дощова погода. На Лівобережжі країни опади будуть сильними, а на крайній півночі можливо випадання мокрого снігу. На крайній півночі України температура повітря вночі очікується близько 0 °С, а на Одещині та в Криму стовпчики термометрів піднімуться до +16 °С. Вдень на півночі країни температура повітря становитиме близько +3 °С, а в Криму потеплішає до +20 °С. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

У п'ятницю, 27 жовтня, вночі на півночі та сході України пройдуть дощі, місцями з мокрим снігом. Вдень та ввечері у західній та південній частині, а також у Київській та Черкаській областях пройдуть дощі, місцями сильні. На Одещині та в Криму можливі грози. Температура повітря вночі очікується в межах +3…+8 °С, вдень стовпчики термометрів покажуть +7…+12 °С, на півдні повітря прогріється до +13…+18 °С. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

У суботу, 28 жовтня, на більшій частині території країни досі збережеться дощова погода, на Лівобережжі місцями очікуються сильні опади. Вночі температура повітря становитиме +5…+10 °С, вдень очікується +10…+15 °С, у західних та південних регіонах температура підвищиться до +14…+19 °С. Вітер переважно західний, 5-10 м/с.

У неділю, 29 жовтня, вночі без істотних опадів, удень на заході та півдні країни пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. Температура повітря вночі залишатиметься в межах +7…+12 °С, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +13…+18 °С. Вітер південний, південно-східний, 5-10 м/с.

Надалі, 30-31 жовтня в Україні переважатиме похмура погода без опадів, проте температура повітря підійматиметься до 18-21 градуса.

Читайте також

1