Дощі, мокрий сніг: синоптики попередили про похолодання

Вихідні в Україні будуть прохолодними
Дощі, мокрий сніг: синоптики попередили про похолодання
Літо, дощ (Фото: getty images)
15 Квітня 2022, 21:37
читать на русском

Вихідними в Україні очікується похолодання - в окремих областях синоптики прогнозують дощі та мокрий сніг.

В суботу та неділю, 16 та 17 квітня, погоду визначатимуть атмосферні фронти та прохолодне повітря із північного заходу Європи, - передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на синоптиків.

Так, у ніч на 16 квітня дощитиме у західних, північних та Вінницькій областях. Вдень у суботу дощі можуть випадати у центральних, Харківській, Сумській областях та Прикарпатті. А от у Карпатах прогнозуються дощі з мокрим снігом. У західних областях пориви вітру можуть сягати 20 м/с.

Вночі температура повітря підійметься до 9 градусів, а вдень до 21. Найтепліше буде в Одеській області. Прохолодніше - у західних та північних областях (від 7 до 12 градусів). На решті території до 18 тепла.

17 квітня у більшості центральних, Харківській, Одеській та Миколаївській областях удень та у більшості північних та західних областях невеликий дощ, уночі у Карпатах із мокрим снігом, на решті території без опадів.

Температура повітря вночі у східній та південно-східній частині до 9 градусів, а вдень до 16.

Синоптики попередили, що у західних областях у ніч на 17 квітня можливі заморозки. У північних, Вінницькій та Черкаській областях на поверхні ґрунту також заморозки 0-5 градусів.

Вдень прогнозують до 11 градусів тепла.

Нагадаємо, синоптики розповіли про погоду на великодні свята. За їх прогнозами, у період великодніх свят 17- 24 квітня прогнозується похолодання, однак воно не буде довготривалим. Вже у кінці місяця повернеться тепла та сонячна погода.

Читайте також