Дощі та вітер: оголошено перший рівень погодної небезпечності на 5 липня

Негода очікується у південних та центральних областях України
Дощі та вітер: оголошено перший рівень погодної небезпечності на 5 липня
Погода фото: Парламент. UA
5 Липня 2021, 10:02
читать на русском

Сьогодні, 5 липня, в Україні очікується погіршення погодних умов.

Як повідомляє Український гідрометцентр, грози, значні дощі, град та шквали прогнозуються вдень у південних та центральних областях. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

У Службі порятунку тим часом зазначили, що станом на 7 год. 5 липня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру, дощ, гроза) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 29 населених пунктів у 4 областях (Київська – 20, Донецька – 5, Запорізька – 3 та Кіровоградська - 1). До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Вчора у Бердянську (Запорізька область) внаслідок короткочасного інтенсивного дощу та поривів вітру знеструмлено 110 баз відпочинку Бердянської коси. О 3 год. 5 липня бригадами Бердянського РЕМ електропостачання відновлено.

Тим часом синоптиця Наталка Діденко повідомила, що в Україні сьогодні затримається циклон, який зумовить короткочасні грозові дощі.

Температура повітря становитиме 25-29 градусів, на Заході - 23-27 градусів.

Найближчим часом градуси будуть без особливих змін, а ось через тиждень спека посилиться, - написала Діденко.

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що липень в Україні буде сухим і спекотним до +30 градусів, наприкінці місяця можливі бурі.

Читайте також

1