Дощі та вітер: якою буде погода до кінця тижня

Температура повітря суттєво не зміниться
Дощі та вітер: якою буде погода до кінця тижня
Дощ, погода, осінь, весна Фото: УНІАН
10 Листопада 2022, 08:14
читать на русском

До кінця тижня погода в Україні зазнає деяких змін. Зокрема, очікуються невеликі періодичні дощі та посилення вітру.

Такий прогноз зробив синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

У четвер, 10 листопада, в Україні утримається погода без опадів, однак у західних областях ввечері атмосферний фронт спричинить невеликі дощі. Вітер, за прогнозом синоптика, матиме швидкість 5-10 м/с. Вдень стовпчики термометрів покажуть значення +9…+14 °С, а на Одещині потеплішає до +17 °С.

За прогнозом Ігоря Кібальчича, перед вихідними у західній частині України та на Київщині пройде невеликий, подекуди помірний дощ. На решті території країни без істотних опадів, але подекуди можливі тумани. Температура повітря становитиме вночі +3…+8 °С, вдень +7…+12 °С, на півдні - до +12…+16 °С.

На вихідних, 12 та 13 листопада, погода очікується без істотних опадів, лише вночі суботи місцями у західних областях пройде невеликий дощ. Температура повітря суттєво не зміниться.

Вітер у суботу північно-західний, 5-10 м/с, у неділю очікується його посилення до 9-14 м/с, на Лівобережжі вдень окремі пориви до 15-20 м/с", - попередив синоптик.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, ймовірність тривалих холодів у зимовий період в Україні є мінімальною. Натомість цілком ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб.