ДП "Документ" відновив видачу паспортів українцям за кордоном

Видаватимуть їх насамперед "соціально вразливим категоріям громадян" після повторного отримання SMS-повідомлення.
ДП "Документ" відновив видачу паспортів українцям за кордоном
Паспорт Фото: facebook.com/MReintegration
6 Травня 2024, 16:49
читать на русском

Паспортний сервіс "Документ" повідомляє, що "в тестовому режимі" відновив видачу готових документів українцям за кордоном.

Видаватимуть їх насамперед "соціально вразливим категоріям громадян" після повторного отримання SMS-повідомлення.

Нагадаємо, ще недавно віцепрем`єрка Стефанішина заявила, що в Україні не планують примусове повернення чоловіків призовного віку з-за кордону. Облік у ТЦК не означає "автоматичну мобілізацію на фронт", адже рішення України з оновлення даних спрямоване на визначення потенціалу мобілізації.

Перед тим Центр обслуговування громадян "Паспортний сервіс" повідомив, що закордонні підрозділи державного підприємства "Документ" перестали видавати готові документи українцям.

Пізніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував інформацію про те, що військовозобов'язаним чоловікам закордоном можуть призупинити надання консульських послуг.

"Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обов'язків перед Батьківщиною. Я доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна", — написав голова МЗС.

Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою отримання паспорта громадянина України чи паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюватиметься у територіальному підрозділі ДМС.

Читайте також

1