Друге попередження: євродепутатка знову заявила, що Україна може втратити безвіз

Тепер вона звернулася особисто до Арахамії
Головне
Друге попередження: євродепутатка знову заявила, що Україна може втратити безвіз
Безвіз
19 Вересня 2020, 13:34

Депутатка Європарламенту від ФР Німеччини, членкиня комітету у закордонних справах Віола фон Крамон вдруге попередила Україну, що вона може втратити безвізовий режим з Європою через відбір нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це вона написала у своєму Twitter.

Також вона звернулась до глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, який 18 вересня заявив, що погрози від депутатки є лише чутками.

"Я буду реагувати лише на листи. Листів немає ні від кого. Ні від депутата, ні від парламенту. Я вам нагадую, що у нас є асоціація з ЄС - там сотні, а то й тисячі документів, які ратифіковані. Там жодного САП немає, там є незалежність антикорупційної структури, ми це підтримуємо і будемо цього дотримуватися", - заявив тоді нардеп.

Читайте також нашу публікацію: Загроза безвізу: хто буде обирати нового очільника САП, і чому незадоволена Європа

"Це точнісінько те, про що я казала вчора, пане Арахамія. Прислухайтеся до цього меседжу від Євросоюзу, тому що наслідки для вашої країни не будуть гарними", - написала фон Крамон.

Нагадаємо, 17 вересня повідомлялося, що у Європарламенті попередили Україну про фінансові ризики, які можуть виникнути через проблемну процедуру відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

А Віола фон Крамон заявила, що через ситуацію навколо призначення нового керівника САП Україна може втратити безвізовий режим і велику фінансову допомогу від ЄС.

"Поки міжнародне співтовариство зайнято Білоруссю, уряд України спішно підштовхує кандидатів, які не мають досвіду і порядності, до вибору глави САП. Це не полетить. Уряд ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і подальшу трансляцію допомоги в розмірі 1,5 млрд євро", — написала вона.

Після цього прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що безвізовий режим з Європейським Союзом для України не відміняється.