Другий за 2021-й рік землетрус стався в Україні

Джерело землетрусу знаходилося у Львівській області
Головне
Другий за 2021-й рік землетрус стався в Україні
Фото: Nick Bondarev, Pexels
11 Січня 2021, 09:32
читать на русском

В районі села Луки Самбірського району Львівської області стався землетрус магнітудою 1,9 бала.

Вимірювальними приладами сейсмічної станції Карпатського регіону було зафіксовано підземний поштовх магнітудою близько 1,9 бала, без негативних наслідків (не відчувається на поверхні людиною), - повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій України.

Головний центр спеціального контролю також повідомив про підземні поштовхи у Львівській області.

За даними Центру, джерело землетрусу знаходилося в Самбірському районі на глибині 5 км.

Читайте також

Коливання не несуть загрози населенню, можуть відчуватися окремими людьми в середині приміщення, особливо на верхніх поверхах, - йдеться у повідомленні Головного центру спеціального контролю.

землетрус 10 01

Фото: Головний центр спеціального контролю

Нагадаємо, третього січня цього року землетрус магнітудою близько 1,8 бала стався у Закарпатській області.  Сейсмологічна активність спостерігалася в районі с. Барбово Мукачівського району.

Останній раз землетрус у Закарпатській області сейсмологи зафіксували 23 січня 2020 року. Епіцентр землетрусу був у районі міста Виноградів. Землетрус мав магнітуду 3. Повідомлень від рятувальників щодо руйнувань чи постраждалих унаслідок підземних поштовхів не було.

Головний центр спеціального контролю опублікував таблицю, де вказано, коли та де в Україні фіксували підземні поштовхи останнім часом:

Землетруси в Україні

Фото: Головний центр спеціального контролю