Землетрус стався у Закарпатській області - ДСНС

Руйнувань та постраждалих немає
Головне
Землетрус стався у Закарпатській області - ДСНС
Фото: Angelo Giordano Pixabay
4 Січня 2021, 13:01
читать на русском

Землетрус магнітудою близько 1,8 бала стався у Закарпатській області, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

Сейсмологічна активність спостерігалася в районі с. Барбово Мукачівського району.

Третього січня опівночі вимірювальними приладами сейсмічної станції Карпатського регіону було зафіксовано підземний поштовх без негативних наслідків магнітудою близько 1,8 бала (не відчувається на поверхні людиною) в районі с. Барбово Мукачівського району, - розповіли у Службі порятунку.

Читайте також

Нагадаємо, останній раз землетрус у Закарпатській області сейсмологи зафіксували 23 січня 2020 року. Епіцентр землетрусу був у районі міста Виноградів. Землетрус мав магнітуду 3. Повідомлень від рятувальників щодо руйнувань чи постраждалих унаслідок підземних поштовхів не було.

Головний центр спеціального контролю опублікував таблицю, де вказано, коли та де в Україні фіксували підземні поштовхи останнім часом:

Землетруси в Україні

Фото: Головний центр спеціального контролю

Нагадаємо, що у понеділок, 28 грудня, в центральній частині Хорватії стався потужний землетрус силою в 5,2 бала, який пошкодив будинки. Окрім міст Сісак та Петриня, де поштовхи були найсильнішими, землетрус відчули й мешканці хорватської столиці – Загреба.

Внаслідок потужного землетрусу в Хорватії загинуло сім людей. Під руїнами церкви в Зазіні знайшли останню жертву.

Крім того, за даними Міністерства внутрішніх справ Хорватії, в результаті землетрусу в країні щонайменше шість людей отримали важкі поранення, ще 20 - відбулися легкими ушкодженнями.

30 грудня у Хорватії після землетрусу місцеві жителі ночували або на вулиці, або в машинах та наметах. До того ж  вранці в країні зафіксували ще три землетруси.