Дружина глави Мінфіну Марченка, який закликав українців зменшити витрати на айфони, отримала права керування люксовим електрокаром MINI Cooper SE

Наприкінці минулого року Сергій Марченко закликав українців відмовитись не лише від дорогих телефонів, а й гаджетів - щоб підтримати ЗСУ і виграти війну
Дружина глави Мінфіну Марченка, який закликав українців зменшити витрати на айфони, отримала права керування люксовим електрокаром MINI Cooper SE
Сергій і Марина Марченко
10 Квітня 2024, 19:48
читать на русском

Дружина міністра фінансів Сергія Марченка, Марина, отримала право на водіння рідкісним в Україні люксовим електрокаром MINI Cooper SE. Також вона заробила майже 2 мільйони гривень на підприємницькій діяльності. Цікаво, що її чоловік наприкінці минулого року закликав українців відмовитись не лише від дорогих телефонів, а й гаджетів - щоб підтримати ЗСУ і виграти війну.

Як передає UNN, про це свідчать дані декларації міністра фінансів Сергія Марченка. Його дружина Марина 1 січня 2023 року отримала право користування автомобілем MINI Cooper SE 2021 року випуску.

Авто належить громадянці України Юлії Олександрівні Єфіменко. Окрім того, за минулий рік Марина Марченко отримала майже 2 млн гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю.

Цей британський електричний автомобіль є рідкістю в нашій країні. Він розганяється до 100 км/год за 7,3 секунди та розвивати максимальну швидкість в 150 км/ч. Коштує така "цяцька" від 30 тисяч доларів США.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року Сергій Марченко заявляв, що українці мали б менше купувати нові айфони та автівки й загалом урізати свої потреби через війну. Економіку України слід переводити на воєнні рейки, а для цього народу слід менше споживати.

"Скільки б не було коштів, їх завжди недостатньо, враховуючи, що основна стаття бюджету не підлягає будь-якому прогнозуванню й контролю. У базових умовах планування бюджету є сподівання, що будуть кошти для того, щоб профінансувати всі потреби, які ми собі передбачили. Чи зможемо ми профінансувати більше — дуже сумніваюся", - сказав тоді Марченко.

Читайте також