Дружину нардепа Торохтія, яка купувала авто і нерухомість під час війни, звільнили з ДП "Антонов"

Аліна Левченко була радницею гендиректора концерну
Головне
Дружину нардепа Торохтія, яка купувала авто і нерухомість під час війни, звільнили з ДП "Антонов"
Богдан Торохтій та Аліна Левченко
6 Липня 2023, 10:35
читать на русском

Держпідприємство "Антонов" звільнило з посади радниці генерального директора дружину народного депутата Богдана Торохтія, Аліну Левченко.

Про це повідомило ДП "Антонов" у Facebook

"ДП "Антонов" повідомляє, що трудовий договір з Левченко Аліною Віталіївною, радницею генерального директора, розірвано", - йдеться у повідомленні.

В компанії не пояснюють причини звільнення Левченко. Наразі профіль самої дружини Торохтія у Facebook закритий.

Нагадаємо, Аліна Левченко стала радницею т.в.о. генерального директора ДП "Антонов" на платній основі у лютому 2023 р.

Перед цим  журналісти Bihus.Info зафіксували, як народний депутат Богдан Торохтій використовує придбаний у березні 2023 року Mercedes-Benz EQS, та знайшли докази виїзду на море за кордон під час воєнного стану. Пізніше Левченко заявила, що її статки дозволяють купувати автомобілі. Після повномасштабного російського вторгнення родина Торохтія встигла змінити три автомобілі, усі вони купувались на ім’я його дружини Аліни Левченко. Дружина — донька футбольного тренера Віталія Левченка, колишня помічниця нардепа Сергія Капліна та колишня радниця ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Також Аліна Левченко у серпні 2022 року придбала квартиру та приміщення в Болгарії, у курортному місті Несебр.  Ще через кілька місяців вона купила квартиру і паркомісце на Печерську в Києві. Ринкова вартість такої квартири у стані після будівельників становить 114 тис. доларів. Паркомісця – 30 тис. доларів.