ДСНС тестують систему екстренного сповіщення населення

Технологія Cell Broadcast є важливим елементом в побудові загальнонаціональної системи оповіщення
ДСНС тестують систему екстренного сповіщення населення
Телефон / Фото: Pexels
21 Вересня 2022, 14:50
читать на русском

Державна служба з надзвичайних ситуацій продовжить тестування системи екстреного оповіщення населення технології Cell Broadcast.

Про це ДСНС повідомляє на своїй сторінці у facebook.

Ми продовжуємо тестування системи інформування населення Cell Broadcast. І хочемо поділитись проміжними результатами, щоб усі ви знали – ваше терпіння допомагає якнайшвидше налаштувати систему так, аби вже скоро її можна було запустити в робочому варіанті і чули ми її тільки у разі реальної загрози і лише в регіоні, де ця загроза прогнозується або стається, - сказано в повідомленні.

У ДСНС інформують, що вже перевірено налаштування обладнання мереж операторів мобільного зв’язку для розсилки інформаційних повідомлень абонентам мобільного зв'язку із використанням технології Cell Broadcast, а також можливість отримання повідомлень на різних моделях мобільних телефонів, які використовуються абонентами операторів мобільного зв’язку в Україні.

У взаємодії з виробниками мобільних телефонів працюємо над підвищенням охоплення абонентів та розширенням кількості пристроїв, які можуть отримувати сповіщення. Тестування продовжується через значну кількість обладнання, що має бути налаштовано в мережах операторів мобільного зв’язку у взаємодії з вендорами обладнання та виробниками телефонів, - зазначили у ДСНС.

Крім цього, Cell Broadcast є важливим елементом в побудові загальнонаціональної системи оповіщення і використовується у багатьох країнах світу.

Разом з тим ми розділяємо здоровий гумор і зовсім не підтримуємо ситуації, коли громадськість агітують навмисне вимикати сповіщення задля збирання вподобайок у соціальних мережах. Пам’ятайте: попереджений = захищений!, - наголосили надзвичайники.

Нагадаємо, що у водія, з вини якого 19 вересня у Києві на Повітрофлотському проспекті сталася ДТП з пасажирським автобусом, виявили в організмі наркотичні речовини, йому оголосили про підозру.

Читайте також

1