ДТП з 26 постраждалими у Києві: водій був під дією наркотиків

У крові винуватця аварії знайшли амфетамін, кокаїн та марихуану
ДТП з 26 постраждалими у Києві: водій був під дією наркотиків
ДТП у Києві, фото поліція
21 Вересня 2022, 12:32
читать на русском

У водія, з вини якого 19 вересня у Києві на Повітрофлотському проспекті сталася ДТП з пасажирським автобусом, виявили в організмі наркотичні речовини, йому оголосили про підозру.

Про це повідомили у столичній поліції.

В аварії постраждали 26 людей.

Серед потерпілих і 4-річний син затриманого, який перебував з батьком в авто. Під час перевірки у медичному закладі лікарі виявили в організмі чоловіка кілька видів наркотичних речовин та сильнодіючий лікарський засіб. Поліцейські перекваліфікували кримінальне провадження та направили клопотання до суду про обрання правопорушнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, - кажуть правоохоронці.

Нагадаємо, аварія на Повітрофлотському проспекті відбулася 19 вересня. Не дотримавшись дистанції водій автомобіля Mercedes-Benz протаранив автобус, який внаслідок зіткнення відкинуло в електроопору.

Внаслідок ДТП 4-річний син порушника і 25 пасажирів громадського транспорту отримали травми різного ступеню тяжкості та були госпіталізовані.

Водія - киянина, 1994 року народження - правоохоронці затримали та вже під час перевірки у медичному закладі лікарі виявили у нього в організмі заборонені речовини: амфетамін, кокаїн та марихуану, а також сильнодіючий лікарський препарат.

На даний час слідчі перекваліфікували кримінальне провадження на ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння та повідомили правопорушнику про підозру. Крім того, поліцейські направили клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке розглядатиметься завтра у Шевченківському районному суді.

Водію загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Читайте також