ДСНС завершила тестування системи екстренного сповіщення населення

Тестування розпочалося 7 вересня
ДСНС завершила тестування системи екстренного сповіщення населення
Фото: ДСНС
23 Вересня 2022, 18:15
читать на русском

Сьогодні, 23 вересня, ДСНС завершила тестування нової системи оперативного інформування Cell Broadcast. 

Про це повідомив заступник голови ДСНС Роман Примуш у Facebook.

Сьогодні ДСНС успішно завершила тестування сучасної системи інформування населення Cell Broadcast. Така система - це світовий досвід інформування населення про загрози для їхнього життя. Розумію, що процес тестування, який ми розпочали 7 вересня, викликав ряд незручностей і обріс мемами, але величезна кількість технічних рішень і питань, які потрібно було вирішити вимагала певного часу для тестування, - сказав Роман Примуш.
Він зазначив, що минулого року впровадження цієї системи оцінили в декілька мільйонів доларів, проте нині цей проєкт реалізували безкоштовно завдяки спільним зусиллям мобільних операторів, Української асоціації операторів зв’язку "Телас", виробників мобільних телефонів, вендорів обладнання мобільного зв’язку, світових постачальників програмного забезпечення для смартфонів, підтримці Міністерства внутрішніх справ, Міністерства цифрової трансформації, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Надалі ця система перейде в дослідну експлуатацію і буде використовуватись для надсилання реальних сигналів про загрози для українців, - додав він.

Нагадаємо, 7 вересня 2022 року у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві розпочалося тестування нової системи оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell.
1