Дуда розкритикував Макрона і Шольца за дзвінки Путіну та згадав про Гітлера

Ці переговори ні до чого не призводять
Дуда розкритикував Макрона і Шольца за дзвінки Путіну та згадав про Гітлера
Президент Польши Дуда (фото: из открытых источников)
9 Червня 2022, 09:34
читать на русском

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував телефонні переговори канцлера Німеччини Олафа Шольца і президента Франції Емманюеля Макрона з російським диктатором Володимиром Путіним, попри продовження війни РФ в Україні.

Про це повідомляє Bild.

Дуда вражений усіма розмовами, які ведуться з Путіним: "Особливо - канцлером Шольцем, президентом Емманюелем Макроном. Ці переговори ні до чого не призводять".

За його словами, дані бесіди швидше мають ефект "свого роду легітимації для того, хто несе відповідальність за злочини, скоєні російською армією в Україні".

Як зазначив президент Польщі, один лише Путін відповідальний за відряджання російських сил в Україну. Саме Путіна підтримують командувачі військами, додав Дуда

Хіба хто-небудь під час Другої світової війни говорив подібним чином з Адольфом Гітлером? Хто-небудь говорив, що той диктатор має зберегти обличчя? Що необхідно діяти так, щоб це не було принизливим для Адольфа Гітлера?,- зазначив президент і додав, що подібних політиків він не знає.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда розпочав турне країнами ЄС, щоб переконати їх підтримати надання статусу кандидата на членство в ЄС для України.

1