Два циклони кружлятимуть над Україною: синоптики попередили про мокрий сніг та дощ

В окремих областях очікується поривчастий вітер
Два циклони кружлятимуть над Україною: синоптики попередили про мокрий сніг та дощ
Зима, погода. Фото: Pexels
2 Лютого 2022, 08:04
читать на русском

Погодні умови погіршаться в Україні у середу, 2 лютого. Очікуються дощі, вітер та мокрий сніг.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, на погодні умови в Україні впливатимуть одразу два циклони, які спричинять у багатьох областях хмарну, вологу та вітряну погоду.

Один з циклонів розміститься над територією Білорусі і принесе до західних та північних областей України сніг та мокрий сніг. Другий циклон - сформується над Чорним морем і спричинить випадіння мокрого снігу та дощу над південною та південно-східною частинами України. У більшості областей на дорогах буде слизько. Температура повітря трішки зросте, але ненадовго - у четвер очікуємо на посилення морозу, - кажуть синоптики.

Невеликий сніг та мокрий сніг вдень прогнозується у південних та східних областях - подекуди він випадатиме з дощем. У Карпатському регіоні та на сході країни помірні опади. Без істотних опадів - лише у більшості північних та центральних областей. На дорогах місцями ожеледиця.

Вітер переважно південно-західний, 5-10 м/с, у західних областях вдень місцями пориви до 20 м/с.

Температура повітря вдень від 3 градусів морозу до 2 тепла; у східних, південних та Дніпропетровській областях вдень 1-5 тепла; в Карпатах вдень 5-9 градусів морозу. У Криму прогнозується дощ, температура повітря тепла, вдень 4-9 градусів тепла.

У Києві та області буде хмарно та без істотних опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень до двох градусів тепла.

В УГМЦ представили кліматичну характеристику лютого:

  • Середня місячна температура повітря складе 0-5° морозу, на високогір´ї Карпат 6° морозу, на півдні Одещини, в Криму та на Закарпатті місцями 1-4° тепла.
  • Абсолютний мінімум температури повітря - 24-39° морозу, на півдні Одещини, в Криму 15-23° морозу.
  •  Абсолютний максимум температури повітря - 12-20° тепла, у південній частині, на Вінниччині та Прикарпатті місцями 21-24°.
  • Середня місячна кількість опадів складає 22-49 мм, на Закарпатті, в Карпатах та горах Криму 53-89 мм, на високогір'ї 104-108 мм.

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що 2 лютого в Україні в більшості областей передбачається від 2 морозу до 3 тепла, у південній частині до +7 градусів. Сніг та мокрий сніг пройдуть в західних областях, і на Житомирщині. Мокрий сніг з дощем очікуються на південному сход, у південній частині, у Кропивницькому та Дніпрі з районами.

Вже з неділі, 6 лютого, в Україні почне теплішати.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у лютому на українців чекають погодні гойдалки. Температура повітря буде на 1-2 градуси вища, ніж останні десятиліття, а опадів очікується небагато.

Читайте також

1