Два селеві потоки зійшли на Закарпатті: підтоплено будинки та двори

Дороги у кількох населених пунктах заблоковані землею та камінням
Два селеві потоки зійшли на Закарпатті: підтоплено будинки та двори
Погіршення погодних умов на Закарпатті Фото: zk.dsns.gov.ua
5 Січня 2022, 11:38
читать на русском

Унаслідок погіршення погоди на Закарпатті було підтоплено низку приватних домогосподарств, через сходження селевих потоків кілька доріг в області завалені землею та камінням.

Як повідомляє обласна Служба порятунку, на території Закарпатської області внаслідок підняття ґрунтових вод зафіксовано низку підтоплень.

Загалом у Рахівському, Тячівському та Хустському районах підтоплено 7 підвальних приміщень, 6 житлових будинків та 21 дворогосподарство.

Крім того, вночі зійшли селеві потоки на дорогу регіонального значення Р21 в с. Нижній Бистрий Хустського району та автошлях національного значення Н09 у м. Рахів.

В обох випадках над розчисткою дорожнього полотна від земляних мас та каміння працювала техніка фірми, що обслуговує ці відрізки автошляхів. Наразі рух транспорту відновлено.

У ДСНС кажуть, що 5 січня на території області оголошено другий рівень небезпеки – помаранчевий.

Внаслідок добігання води з верхів’їв, в нижніх течіях річок Закарпатської області та на Тисі продовжуватимуться підвищення рівнів води на 0,5-1,0 м над рівнями на 8 год 5 січня, з подальшим затопленням заплави річок Тиса біля постів Тячів і Хуст, Ріка-Хуст, Тересва-Нересниця, Боржава-Верхні Ремети, Латориця-Мукачево, Шопурка-Кобилецька Поляна.

Нагадаємо, синоптики 4 січня попереджали про погіршення погодних умов у кількох областях України.

Читайте також