Хуртовини, сильний вітер та зливи: синоптики про погоду 5 січня

Після значного потепління прийде похолодання
Хуртовини, сильний вітер та зливи: синоптики про погоду 5 січня
Сніг, погода Фото: Рexels
4 Січня 2022, 15:45
читать на русском

Попередження про ускладнення погодних умов випустили синоптики Українського гідрометцентру.

За даними метеорологів, сьогодні, 4 січня, до кінця доби у західній частині країни прогнозуються значні пориви вітру - до 20 м/с, а в Карпатах до 28 м/с. Діє перший рівень небезпечності, жовтий.

5 січня у Карпатах вночі очікується значний мокрий сніг, місцями хуртовини, на дорогах ожеледиця, вдень - значний дощ; пориви вітру 25-28 м/с. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Синоптикиня Наталка Діденко прогнозує, що завтра, 5 січня, в Україні буде найтепліший день.

Денна температура повітря досягне від 5 до плюс 12 градусів. Лише в східних областях та на Сумщині буде прохолодніше, до плюс 5 градусів.

Вітер буде західним, південно-західним, 7-12 метрів за секунду з поривами до 15-20 метрів за секунду.

Дощі очікуються вночі та вранці у західних, північних та центральних областях. На Сході можливий і мокрий сніг. У західних областях вдень прогнозуються дощі.

А в центральній, північній частинах та на Півдні України протягом дня середи - без істотних опадів. Проте надвечір західна волога зона наблизиться до північних областей, - пише Діденко.

За її прогнозом, у Києві найближчої ночі та вранці в середу очікується дощ, вдень 5-го січня - без опадів, завтра ввечері знову задощить.Очікується сильний вітер.

5-го січня в столиці буде найтепліший день - до плюс 6-9 градусів.

Синоптиця каже, що похолодання передбачається на Різдво, 7 січня.

Нагадаємо, другий місяць зими буде теплим та з опадами у вигляді снігу і дощу. Погода в Україні буде близькою до кліматичної норми.

Читайте також

1