Значне потепління та дощі: синоптики про погоду 4 січня

До Різдва в Україні очікуються морози та снігопади
Значне потепління та дощі: синоптики про погоду 4 січня
Погода, ожеледь Фото: Парламент.UA
4 Січня 2022, 08:05
читать на русском

Переважно дощовою буде погода в Україні у вівторок, 4 січня. Оминуть опади лише Київську, Чернігівську, Сумську та Житомирську області.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західній частині країни пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, в Карпатах - 25-28 м/с. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Температура повітря на Заході вдень очікується у межах плюс 4-8 градусів. У східних областях - до плюс п'яти. У північних та центральних областях вдень до плюс семи градусів. На Півдні - від 6 до 8 градусів з плюсовими позначками.

За даними УГМЦ, 4-6 січня, у зв’язку з опадами, на річках басейну Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) очікується відновлення підйомів рівнів води на 0,3 - 1,3 м над поточними рівнями. Місцями можливий початковий вихід води на заплаву (1 рівень небезпеки - жовтий).

Також у першій половині доби 4 січня на р. Дністер у створі гідрологічного поста Заліщики (Тернопільска обл.) очікується проходження максимального рівня води тало-дощового паводка висотою 480-520 см над нулем поста з максимальними витратами води 800-1000 м3/с, без негативних наслідків.

На високогір'ї Закарпатської та у горах Івано-Франківської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (третій рівень небезпечності).

Синоптикиня Наталка Діденко пише, що 4 січня у більшості областей України очікується тепла погода. Протягом дня температура повітря коливатиметься в межах +2+6 градусів. У західній та південній частинах до плюс 8, у Криму до +11 градусів.

Вітер переважно південно-західного напрямку, рвучкий, часом зі штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду.

У вівторок вдень дощ пройде в західних областях (в Карпатах з мокрим снігом), в окремих районах Півночі, загалом - без істотних опадів.

Проте вже пізно ввечері 4-го січня та вночі 5-го січня чергова порція дощів охопить західні, північні та центральні області України, - попередила Діденко.

У Києві, за її прогнозом, домінуватиме волога повітряна маса, проте істотніші опади можливі у вівторок аж ввечері. Переважно дощ. Вітер південно-західний, поривчастий, іноді до сильного. Температура повітря вдень +4+6 градусів.

Діденко каже, що зниження температури повітря в Україні очікується на Різдво, 7 січня.

Нагадаємо, другий місяць зими буде теплим та з опадами у вигляді снігу і дощу. Погода в Україні буде близькою до кліматичної норми.

Читайте також