Двоє чоловіків з громадянством РФ хотіли вступити до лав Нацгвардії

Кандидати свідомо приховали наявність російських паспортів
Двоє чоловіків з громадянством РФ хотіли вступити до лав Нацгвардії
СБУ
30 Листопада 2020, 15:56
читать на русском

Військова контррозвідка Служби безпеки України викрила двох чоловіків, які хотіли вступити до лав Національної гвардії України, приховуючи паспорти Російської Федерації.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Оперативники викрили двох кандидатів до лав українських військових підрозділів на приховуванні факту подвійного громадянства.

Зазначається, що двоє мешканців Києва, один з яких уродженець Росії, інший - колишній співробітник МВС, намагалися укласти контракт на проходження військової служби в Національній гвардії України.

Під час оформлення відповідних документів кандидати свідомо приховали наявність громадянства РФ, - йдеться у повідомленні пресслужби.

Читайте також

Слідчі встановили, що колишній міліціонер отримав російський паспорт під час перебування на тимчасово окупованій території АР Крим. За оперативною інформацією, чоловік мав зв’язки серед представників окупаційних правоохоронних органів у Криму. Другий ‒ закінчив школу в Росії, отримав російський паспорт, невдовзі переїхав на постійне проживання в Україну та став її громадянином.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності цих чоловіків до діяльності спецслужб РФ.

СБУ передала отриману інформацію командуванню Нацгвардії для ухвалення відповідних рішень.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала мешканця Донецької області під час спроби підриву підстанції розподілу електроенергії у районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

1