Двоє мешканців Київщини через інтернет продавали підроблені тести на коронавірус (фото)

Крім довідок продавали лікарняні листки і медичні довідки
Двоє мешканців Київщини через інтернет продавали підроблені тести на коронавірус (фото)
Тест на коронавірус (фото picabu)
18 Травня 2021, 16:34
читать на русском

Кіберфахівці СБУ заблокували мережу анонімних онлайн-ресурсів, через які злочинці збували підроблені медичні документи.

Про це повідомила СБУ.

Мережу вебресурсів заснували у липні 2020 року двоє мешканців Київщини. Зловмисники підробляли негативні результати ПЛР-тестів на COVID-19 для виїзду за кордон. Також вони фальсифікували медичні довідки для отримання водійських прав і лікарняні листки з підробленими печатками державних та комунальних медичних закладів Києва.

Попередньо щодня ділки збували до 10 підробок. Їх вартість залежала від виду документа і терміновості виготовлення, у середньому становила одну тисячу грн.

Оперативники встановили, що зловмисники зареєстрували кілька фіктивних фірм і відкрили банківські рахунки на підставних осіб. Передачу "довідок" замовникам здійснювали через служби експрес-доставки.

Під час обшуків за адресами проживання організаторів правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами протиправної діяльності.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозри за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків) та ст. 205-1 (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, поліція викрила злочинну групу, яка за два роки виготовила фальшиві документи про освіту на 26 мільйонів гривень.

1