Єдині пункти пропуску запрацюють на кордоні України з ЄС

Пілотними стануть КПП на кордоні з Польщею
Єдині пункти пропуску запрацюють на кордоні України з ЄС
Пункт пропуску фото: Державна прикордонна служба
23 Серпня 2023, 06:17

Україна та Польща розпочали реалізацію ініціативи, згідно з якою на кордоні між країнами запустять єдині пункти пропуску.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

За його словами, зараз завданням уряду є запровадження спільного митного та прикордонного контролю з країнами Євросоюзу.

"Тобто буде один пункт пропуску, де працюватимуть представники обох держав. Цим досягаємо більшої інтеграції до європейського простору, прискорюємо логістику, мінімізуємо корупцію. Пілотний проект реалізуємо на польсько-українському кордоні", - розповів глава Кабміну.

Він уточнив, що Україна хоче реалізувати таку ініціативу на кордоні з Румунією. Відповідну пропозицію вже надіслали румунській стороні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України поширив дію проекту "єКордон" з електронної черги на перетин кордону на легкові автомобілі та автобуси, які здійснюють пасажирські перевезення.

Як відомо, Українці, які прямують за кордон або повертаються в Україні, можуть користуватися ресурсами Державної прикордонної служби України:

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон – це офіційна сторінка, на якій кожні 3 години оновлюється інформація про стан черг на пунктах пропуску на виїзд з України.

Інтерактивна мапа від ДПСУ, на якій відображається актуальна інформація стосовно кожного діючого пункту пропуску.

Корисні посилання на офіційні інформаційні сервіси суміжних країн.

Час очікування в пунктах пропуску на в'їзд та виїзд з України можна подивитися на ресурсі Державної митної служби:

Також можна скористатися ресурсом Моніторинг черг на кордоні України – це документ у вигляді таблиці, де можна обрати пункт пропуску та перейти у відповідні чати, в яких користувачі діляться інформацією про стан черг на КПП.

1