"єЧерга" запрацює на кордонах для автобусів та легковиків

Досі цією послугою можуть скористатися лише водії вантажівок
"єЧерга" запрацює на кордонах для автобусів та легковиків
Пункт пропуску фото: Державна прикордонна служба
29 Липня 2023, 15:40
читать на русском

Кабінет міністрів України поширив дію проекту "єКордон" з електронної черги на перетин кордону на легкові автомобілі та автобуси, які здійснюють пасажирські перевезення.

Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми будуємо нову логістику й уже запустили електронну чергу для вантажного автомобільного транспорту. Сьогодні затверджуємо постанову, яка розширює дію електронної черги на легкові автомобілі, а також на автобуси, які виконують пасажирські перевезення. Це дозволить зменшити черги на кордоні та зробити його проходження більш комфортним. Пілотний проект з пропуску автобусів розпочинається вже в серпні", - зазначив він.

Нагадаємо, проект, "єКордон" дозволяє заздалегідь зареєструватися в чергу і приїхати на митний пункт на визначений час. Він дозволяє швидко проходити оформлення на кордоні, а транспортним засобам — не простоювати декілька днів.

Як відомо, Українці, які прямують за кордон або повертаються в Україні, можуть користуватися ресурсами Державної прикордонної служби України:

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон – це офіційна сторінка, на якій кожні 3 години оновлюється інформація про стан черг на пунктах пропуску на виїзд з України.

Інтерактивна мапа від ДПСУ, на якій відображається актуальна інформація стосовно кожного діючого пункту пропуску.

Корисні посилання на офіційні інформаційні сервіси суміжних країн.

Час очікування в пунктах пропуску на в'їзд та виїзд з України можна подивитися на ресурсі Державної митної служби:

Також можна скористатися ресурсом Моніторинг черг на кордоні України – це документ у вигляді таблиці, де можна обрати пункт пропуску та перейти у відповідні чати, в яких користувачі діляться інформацією про стан черг на КПП.

Читайте також

1