Економічна ситуація дозволяє Україні виконати бюджет-2020 - Шмигаль

Для покриття витрат бюджету цього року є ринок зовнішніх і внутрішніх запозичень
Економічна ситуація дозволяє Україні виконати бюджет-2020 - Шмигаль
Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua
3 Грудня 2020, 15:35
читать на русском
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що поточна економічна ситуація дозволяє Україні виконати бюджет 2020 року.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Податкова служба вже виконала річний план із надходження, митниця поки відстає по планових надходженнях. Цьому є вагомі причини. Нам не з першого разу вдалося змінити менеджмент митниці, щоб прибрати зловживання, корупцію та навести порядок в її роботі, — сказав Шмигаль.

Прем’єр (досьє Дениса Шмигаля) також підкреслив, що для покриття витрат бюджету цього року є ринок зовнішніх і внутрішніх запозичень — традиційні джерела, якими Україна користувалася упродовж років незалежності.

Читайте також

У нас залишається ще кілька аукціонів з розміщення ОВДП. Звичайно, це будуть коротко- і середньострокові запозичення, і вони будуть дорожче (під 10-13% річних у гривні), ніж кошти МВФ, — зауважив глава уряду.

Нагадаємо, що Національна служба здоров'я України заявила, що закладених в державному бюджеті-2021 коштів недостатньо для вакцинації та лікування українців від COVID-19.

Повідомляється, що в бюджеті на наступний рік закладається 123 млрд гривень на програму медичних гарантій. Однак при такому фінансуванні не вистачить коштів на ряд напрямків.

Верховна Рада України не зможе розглянути законопроєкт про державний бюджет на наступний рік на цьому тижні, оскільки він надійшов до парламенту зі значним запізненням.

1