Економіка України внаслідок війни скоротиться на 45% до кінця року, - Світовий банк

Російське вторгнення завдає потужного удару по економіці України і завдає величезної шкоди її інфраструктурі
Головне
Економіка України внаслідок війни скоротиться на 45% до кінця року, - Світовий банк
Світовий банк (фото з відкритих джерел)
11 Квітня 2022, 08:49
читать на русском

Світовий банк випустив економічні прогнози щодо росії та України. В організації вважають, що українська економіка внаслідок війни скоротиться на 45% до кінця року.

Війна унеможливила економічну діяльність на значній території України, а також порушила сільськогосподарські посіви та збирання врожаю.

Російське вторгнення завдає потужного удару по економіці України і завдає величезної шкоди її інфраструктурі. Україна терміново потребує величезної фінансової підтримки, оскільки вона намагається підтримувати свою економіку, а уряд працює для підтримки громадян України, які стикаються з екстремальною ситуацією, — зазначила віцепрезидент Світового банку з питань Європи та Центральної Азії Ганна Б'єрде.

Найбільше постраждали ті галузі, де неможлива дистанційна робота, зокрема авіаційні, морські перевезення, сфера послуг, де бізнес працює безпосередньо зі споживачами.

Своєю чергою ВВП росії через санкції, запроваджені країнами Заходу, у 2022 році скоротиться на 11,2%, прогнозує Світовий банк. Інвестиції зменшаться на 16,9%, експорт товарів та послуг – на 30,9%, імпорт – на 35,2%.

У наступні два роки ситуація в російській економіці докорінно не зміниться, вважають експерти СБ.

Нагадаємо, що недовиконання дохідної частини державного бюджету України очікується у другому кварталі через збройну агресію росії.

Читайте також