Ексгенпрокурор Рябошапка намагався втекти з України через угорський кордон - відео

Рябошапка запевнив, що йому терміново потрібно до Франції, де знаходиться його хвора матір
Головне
Ексгенпрокурор Рябошапка намагався втекти з України через угорський кордон - відео
Руслан Рябошапка (фото: https://old.gp.gov.ua)
16 Березня 2022, 16:55
читать на русском

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка намагався втекти з України через українсько-угорський кордон.

Проте його не пустили та склали протокол.

Про це повідомив народний депутат зі "Слуги Народу" Максим Бужанський у Телеграмі.

Нардеп каже, що Рябошапка намагався перетнути кордон через КПП Косіно.

Відчайдушний захисник Вітчизни, як ми вже писали раніше, представився не лише Рябошапкою, а й батьком трьох дітей. І це давало йому підставу покинути Україну. Але прикордонників збентежили дві дрібні деталі, Руслан Георгійович завжди сипався на дрібницях. Рябошапка не зміг пред'явити дітей, яких кудись супроводжував за кордон, і показати хоч якийсь документ, що підтверджує, що він їхній батько, чи хоча б мати. Побиті дві години прикордонники вивчали його з погляду атестації, після чого наш мужній багатодітний батько був примусово повернений у межі Вітчизни, - каже він.

Бужанський додав, що "призовний вік дозволяє Руслану Георгійовичу командувати десантно-штурмовою бригадою хоч завтра".

ДПСУ склало протокол на Рябошапку Фото: https://www.facebook.com/UKO.Online/photos/pcb.3422399744653954/3422399684653960/

Від редакції: згідно з декларацією у Руслана Рябошапки троє дітей, усі вони громадяни Франції.

У коментарі "Громадському" Рябошапка сказав, що історія з "п’ятигодинним трешем" на КПП щодо перевірки загальновідомого факту наявності на його утриманні трьох неповнолітніх є "огидною".

Влада поводила себе неадекватно до війни та продовжує це робити під час війни. Огидно, але очікувано, є і те, що влада влаштовує розбірки з опонентами за допомогою проросійської гниди, відомого захисника "руского міра", — зазначив він.

Рябошапка каже, що перебував у Франції, коли отримав інформацію про можливий напад росії. Тому  напередодні війни повернувся до країни, і весь час був тут та "опікувався гуманітарними питаннями":

Моя дружина разом із земляками займається збором гуманітарної допомоги та допомогою біженцям. Моя тимчасова поїздка до Франції пов’язана із необхідністю розв'язання невідкладних питань, пов’язаних зі здоров‘ям членів моєї сім’ї, і які вимагали моєї присутності.

Ексгенпрокурор каже, що він має терміново виїхати, бо його матері у Франції потрібна операція.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко зазначив "Громадському", що він не може розголошувати інформацію про третіх осіб. І додав, що зараз заборонено виїзд чоловікам, громадянам України віком від 18 до 60, за винятком окремих категорій.

Нагадаємо, віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко повідомив, що близько 20 народних депутатів втекли з України після початку військової агресії росії.

Читайте також

1