Ексглаві "Нафтогазу" Коболєву, якого підозрюють у привласненні 229 мільйонів гривень, зняли електронний браслет

Також Коболєву вдвічі зменшили розмір застави
Ексглаві "Нафтогазу" Коболєву, якого підозрюють у привласненні 229 мільйонів гривень, зняли електронний браслет
Коболєв Андрій (фото: Facebook)
25 Вересня 2023, 15:31
читать на русском

Колишньому голові правління НАК "Нафтогаз" Андрію Коболєву вдвічі зменшили розмір застави, з 229 до 107 млн гривень і скасували електронний браслет.

Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд, передають Українськi Новини.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду у понеділок частково задовольнив клопотання адвоката колишнього голови правління Нафтогазу.

Суд вирішив зменшити розмір застави з 229 до 107 млн гривень.

Коболєва зобов'язали прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі України без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати закордонні паспорти.

Строк дії обовʼязків до 10 жовтня.

Нагадаємо, Андрій Коболєв був головою правління НАК "Нафтогаз України" з 26 березня 2014 по 28 квітня 2021 року.

У січні 2023 року САП та НАБУ повідомили Коболєву про підозру щодо отримання ним 2018 року $10 млн (на той час 260 млн грн (сума перевищує нормативно визначені розміри таких виплат – 37,48 млн грн) премії за перемогу над "Газпромом" у Стокгольмі на $4,6 млрд. Він, зловживаючи службовим становищем самостійно ініціював розгляд наглядовою радою питання про виплату цієї премії й самостійно встановив її розмір.

Ексголові "Нафтогазу" загрожує від 7 до 12 років за ґратами. Зазначимо, що суд відмовився відправляти колишнього очільника "Нафтогазу" в СІЗО. На початку березня Коболєва зобовʼязали носити електронний браслет.

Читайте також

1