Ексголова Верховного суду Князєв вийшов з СІЗО під 18 мільйонів гривень застави

Заставу Князєву зменшували сім разів
Головне
Ексголова Верховного суду Князєв вийшов з СІЗО під 18 мільйонів гривень застави
Всеволод Князєв Фото: УНІАН
31 Січня 2024, 12:40
читать на русском

За ексголову Верховного Суду Всеволода Князєва внесли заставу. Суд зменшив її розмір до 18 мільйонів гривень.

Князєв сидів під вартою із травня 2023 року. Спершу йому призначили заставу 107 млн грн, але після цього зменшували 7 разів.

Як відомо, 15 травня 2023 року проходили обшуки у 18 суддів Верховного суду, окрім Князєва, який того дня було затримано. За інформацією, у частини суддів під час обшуку знайшли вдома готівку у великих розмірах у різних валютах.

Того ж дня у НАБУ повідомили, що правоохоронці викрили корупційну схему, у якій брало участь керівництво Верховного суду. Зокрема, на хабарі у 2,7 млн доларів спіймали голову Верховного суду України Всеволода Князєва.

На пленуму Верховного суду було підтримано дострокове припинення повноважень Князєва. Пленум Верховного суду висловив недовіру голові ВС Князєву та достроково позбавив його статусу очільника суду. Рішення підтримали 140 суддів Верховного суду, двоє - проголосували проти.

Однак Князєв і надалі матиме статус судді - повністю звільнити його з судової системи може лише Вища рада правосуддя.

17 травня ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву та його спільнику - адвокату повідомили про підозру.

Суд обрав запобіжний захід колишньому голові Верховного суду України Всеволоду Князєву у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, НАБУ оголосило про завершення досудового розслідування у справі Князєва. Ексголову ВСУ звинувачують у нібито отриманні хабаря в розмірі 2.7 млн доларів, хоч вказаної суми детективам відшукати так і не вдалося.

За підсумками досудового розслідування, САП поки що немає доказів причетності й інших суддів Верховного суду до злочинної діяльності.

Колишній очільник ВСУ Князєв вважає справу проти себе політично мотивованою з метою перерозподілу впливу у судовій системі та дискредитації ВСУ.

Читайте також

1