Екснардепа засудили до 15 років тюрми за умисне вбивство конкурента

Народний обранець усував конкурента у сфері надання банківських послуг
Екснардепа засудили до 15 років тюрми за умисне вбивство конкурента
Арешт Фото: Kindel Media з Pexels
4 Серпня 2022, 20:23
читать на русском

За умисне вбивство конкурента колишнього народного депутата України засуджено до 15 років ув’язнення.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Зазначається, за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора колишнього народного депутата України визнано винним та засуджено за вчинення умисного вбивства (ч. 3 ст. 27, п. п. 6,11,12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна, окрім житла, - йдеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що народний депутат України V та VI скликань організував умисне вбивство голови наглядової ради "АвтоКразБанку" Сергія Кириченка, яке було вчинене за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів.

Таким чином, будучи на той час власником закритого акціонерного товариства, народний обранець усував конкурента у сфері надання банківських послуг.

Ім'я засудженого у повідомленні прямо не називається. Проте джерела РБК-Україна у правоохоронних структурах повідомили, що мова йде про колишнього нардепа від БЮТ та "Партії регіонів" Олександра Шепелєва.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано.

Крім того, наразі Київський апеляційний суд переглядає вирок Деснянського райсуду м. Києва щодо цього колишнього народного депутата від 7 серпня 2020 року, яким його було визнано винним у наданні неправомірної вигоди службовій особі та втечу з-під варти (ч. 2 ст. 369 та ч. 2 ст. 393 КК України) та засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.


Довідка. Банкіра Сергія Кириченка було вбито в січні 2003 року в під'їзді свого будинку в Донецьку.

У 2013 році слідство вийшло на Олександра Шепелєва, який незадовго до того втратив депутатський мандат. На момент вбивства Шепелєв був співвласником комерційного банку "Донкредитінвест".

У липні 2013 року Шепелєва затримали в Угорщині та за кілька місяців екстрадували до України. Того ж року Шепелєв втік із лікарні, куди його перевели із СІЗО.

У березні 2015 року на підставі міжнародного ордера Інтерполу Шепелєва ненадовго заарештували у Росії, а остаточно він потрапив до рук правоохоронних органів у лютому 2018 року. Тоді його спіймали на території Київської області.

Шепелєв був народним депутатом п'ятого та шостого скликань. Обирався за списком "Батьківщини", але у 2010 році перейшов до парламентської фракції "Партії регіонів".

Читайте також

1