Експерт пояснив, що буде з цінами на овочі та фрукти восени

В Україні виник дефіцит певних продуктів
Експерт пояснив, що буде з цінами на овочі та фрукти восени
Овочі, ярмарок, ринок / Фото: Pexels
29 Серпня 2022, 15:37
читать на русском

В Україні суттєво здорожчали фрукти та овочі. Найбільше харчові продукти залежать від загальної інфляції в країні.

Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в ефірі телемарафону, пише ТСН.ua.

Ми побачили цього року суттєве зростання ціни і воно, на жаль, не остаточне. Щодо чинників, які впливають. Перше - енергоносії, по-друге, дефіцит окремих українських продуктів, які не можна постачати з півдня. Тому у такому випадку ми побачили суттєве збільшення імпорту з багатьох країн світу. З одного боку це погана ситуація для країни, бо вона погіршує торгівельний баланс бізнесу, оскільки не купують українське. Але з іншого боку більш позитивна для споживача і це впливає на стабілізацію цін, - каже експерт.

За його словами, сьогодні здорожчання продуктів насамперед залежить не стільки від енергоносіїв, ціни на які держава стримує, як від інфляції.

Щодо здорожчання - найбільше продукти харчування сьогодні залежать від загальної інфляції в країні, - зазначає Дорошенко.

Раніше Олексій Кущ зазначив, що з настанням осені чимало українців матимуть проблеми з ціновою доступністю продовольства. Ціни значно зростуть на окремі продукти.

Читайте також