Експерт розповів, чому затримується будівництво Музею Революції Гідності

Ексклюзив
За активністю та без власної будівлі вже нині Музей на високому рівні
Ексклюзив
20 Листопада, 15:24 790

Політолог Юрій Олійник вважає, що один з головних аргументів затримування будівництва Музею Революції Гідності – потреба збереження ландшафту до завершення усіх можливих слідчих дій щодо подій на місці загибелі Небесної Сотні.

Про це експерт сказав у коментарі Парламент.UA.

За його словами, тут постає питання, чому вже за 8 років не було зроблено усіх можливих слідчих дій у справі державної ваги. Очевидно, тут роль або шкідництва у Генеральній прокуратурі та слідчих органах, або й незрозуміла інертність вищих осіб держави. Починаючи з 2014 року.

Зрозуміло, що монументальне вшанування Героїв Революції в центрі Києва – критично важливе для впливу на громадську думку, молоде покоління, навіть імідж і розуміння України за кордоном. Бо залишається загроза нівеляції та глумління на місці трагедії (згадаймо інсталяції із совєцкого життя для зйомок напередодні дня незалежності), а також повзучі спроби антиукраїнських сил затерти та викривити події лютого 2014 року. Чому ці спроби толерувались попередньої та нинішньою владою - велике питання, що ставить на порядок денний інфільтрацію владних та особливо силових органів ворожою агентурою, через незавершеність процесу люстрації. На це накладаються меркантильні бажання окремих осіб з київської влади, що розуміють величезну цінність землі в центрі Києва, і дбають передусім про власне матеріальне збагачення, - сказав Юрій Олійник.

Експерт сподівається, що держава під тиском суспільства таки запустить створення Музею відповідних масштабів фізичних (бо ж за активністю вже нині Музей Революції Гідності на високому рівні).

Більше читайте в нашому матеріалі: Музей Революції Гідності в Києві: скандали, обшуки та перспективи

Читайте також