У центрі Києва сталася бійка через інсталяції до Дня Незалежності - фото, відео

Кличко назвав інсталяції радянськими
Важливо
У центрі Києва сталася бійка через інсталяції до Дня Незалежності - фото, відео
Інсталяція на Алеї Героїв Небесної сотні фото: музей Революції Гідності
17 Серпня 2021, 15:47
читать на русском

У центрі Києва представники "Нацкорпуса" повалили декорації до святкування Дня Незалежності, які встановили на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Інсталяція радянської квартири перекривала меморіал, передає PavlovskyNews.

Інсталяція на Алеї Героїв Небесної сотні фото: Telegram

Мер Києва Віталій Кличко дав доручення повалити інсталяцію, оскільки на місці, де загинули українські патріоти, не доречні символи ностальгії за Радянським Союзом. До того ж київська влада на 24 серпня планувала на Алеї Героїв Небесної Сотні покласти квіти.

Місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. Розпорядженням КМДА до відзначення 30-річчя Незалежності України на Алеї Героїв Небесної сотні передбачене тільки покладання квітів, - написав він у Facebook.

Інсталяція на Алеї Героїв Небесної сотні фото: РБК

Тим часом прессекретар президента України Сергій Нікіфоров заявив, що декорації у центрі Києва не зачіпають меморіальні конструкції.

Це тимчасові конструкції, вони жодним чином не зачіпають меморіал. Біля цих декорацій не передбачалося масових заходів. Чи були дозволи чи ні, будемо з'ясовувати. Це точно не до Офісу президента, - сказав він в ефірі "Україна-24".

Інсталяція на Алеї Героїв Небесної сотні фото: музей Революції Гідності

Інсталяція на Алеї Героїв Небесної сотні фото: Telegram

Генеральний директор музею Ігор Пошивайло заявив, що Національний музей Революції Гідності не давав дозволу на встановлення скандальних декорацій на вулиці Інститутській.

Це неправда, це легко перевірити. В цілому процедура дуже проста. КМДА регламентує проведення будь-яких публічних заходів у центрі Києва. Відкривається картка в "Благоустрої", видається дозвіл, приходять фахівці різних сфер і намагаються зрозуміти, що буде встановлено, яким чином і чи не несе воно небезпеки для громадян, оскільки це публічне місце. А балансоутримувача доводять до відома. Балансоутримувачем території алеї Героїв Небесної Сотні є наш музей, — пояснив він.

Інсталяція на Алеї Героїв Небесної сотні фото: нацполіція

Як повідомляє нацполіція, між киянами й правоохоронцями сталася бійка на Алеї.

Громадяни, які перебували на Алеї, намагалися здійснити демонтаж встановленої там інсталяції. Між ними та правоохоронцями сталася штовханина. Інформація про наявність потерпілих з обох сторін уточнюється, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що цього року у Києві з нагоди відзначення Дна Прапора та 30-ї річниці незалежності України заплановано 67 різнопланових заходів.

Читайте також