Експерт розповів, чому затримується будівництво Музею Революції Гідності

За активністю та без власної будівлі вже нині Музей на високому рівні
Ексклюзив
Експерт розповів, чому затримується будівництво Музею Революції Гідності
Алея Героїв Небесної Сотні, Революція Гідності Фото: Парламент.UA
20 Листопада 2021, 15:24
читать на русском

Політолог Юрій Олійник вважає, що один з головних аргументів затримування будівництва Музею Революції Гідності – потреба збереження ландшафту до завершення усіх можливих слідчих дій щодо подій на місці загибелі Небесної Сотні.

Про це експерт сказав у коментарі Парламент.UA.

За його словами, тут постає питання, чому вже за 8 років не було зроблено усіх можливих слідчих дій у справі державної ваги. Очевидно, тут роль або шкідництва у Генеральній прокуратурі та слідчих органах, або й незрозуміла інертність вищих осіб держави. Починаючи з 2014 року.

Зрозуміло, що монументальне вшанування Героїв Революції в центрі Києва – критично важливе для впливу на громадську думку, молоде покоління, навіть імідж і розуміння України за кордоном. Бо залишається загроза нівеляції та глумління на місці трагедії (згадаймо інсталяції із совєцкого життя для зйомок напередодні дня незалежності), а також повзучі спроби антиукраїнських сил затерти та викривити події лютого 2014 року. Чому ці спроби толерувались попередньої та нинішньою владою - велике питання, що ставить на порядок денний інфільтрацію владних та особливо силових органів ворожою агентурою, через незавершеність процесу люстрації. На це накладаються меркантильні бажання окремих осіб з київської влади, що розуміють величезну цінність землі в центрі Києва, і дбають передусім про власне матеріальне збагачення, - сказав Юрій Олійник.

Експерт сподівається, що держава під тиском суспільства таки запустить створення Музею відповідних масштабів фізичних (бо ж за активністю вже нині Музей Революції Гідності на високому рівні).

Більше читайте в нашому матеріалі: Музей Революції Гідності в Києві: скандали, обшуки та перспективи

Читайте також