В Україні випустили марки до річниці Революції Гідності

Нові марки присвячені ювілеям Михайла Гориня, Святослава Караванського і Миколи Руденка
В Україні випустили марки до річниці Революції Гідності
Поштові марки (Фото: Укрпошта)
20 Листопада 2020, 21:59
читать на русском

В Україні до Дня Гідності і Свободи "Укрпошта" випустила нові марки "Лицарі духу. Діячі українського правозахисного руху".

Про це йдеться на сайті "Укрпошти".

Пам`ятні марки ввели в обіг за ініціативи Українського інституту національної пам`яті.

У пресслужбі "Укрпошти" зазначили, що люди, яким присвячені марки - справжні лицарі духу, яких об'єднує внутрішню гідність і сила духу, яка не дозволяла їм миритися з тоталітарною системою.

Марки випущені на честь 100-річчя Миколи Руденка і Святослава Караванського, а також 90-річчя Михайла Гориня.

Автором марок є художник Василь Василенко. Коштує кожна марка 27 гривень.

Формат кожної марки 41,5х28 мм. Формат маркового аркуша 150х115 мм. Кількість зчіпок в марковому аркуші – 3 (9 марок). Кількість маркових аркушів в друкарському аркуші – 9.

Номінал кожної марки – V (відповідає  тарифу на пересилання простого непріоритетного листа масою до 50 г у межах України).

Тираж – 100 тисяч зчіпок  (із них 2 970 зчіпок у вигляді 110 проперфорованих друкарських нерозрізаних аркушів укомплектованих у філателістичні набори).

Читайте також

Нагадаємо, стало відомо, як відзначатимуть у Києві День Гідності та Свободи.

20 листопада з нагоди пам’ятного дня на Хрещатику, 36 транслюватимуть тематичні відео- та фотоматеріали.

21 листопада о 10:00-11:00 триватимуть молебень і покладання квітів біля каплиці архистратига Михаїла та українських новомучеників УГКЦ на алеї Героїв Небесної Сотні, 6 (станція метро "Хрещатик", верхній вихід).

У цей день до 19:00 можна буде долучитися до екскурсійних програм: оглянути експозицію "Назустріч свободі", пройти маршрутом "Місця Революції Гідності" у центрі столиці.

Протягом дня можна також відвідати тематичні виставки у просторі "М³: Майдан. Меморіал. Музей" ("Куб") на місці майбутньої будівлі Національного музею Революції Гідності.

Участь у подіях – зокрема, на Алеї Героїв Небесної Сотні – візьмуть представники виконавчої влади, органів місцевого самоврядування і духовенства, учасники революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, родини Героїв Небесної Сотні, учасники антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил в Донецькій і Луганській областях.

1