Експерт спрогнозував, що буде з гривнею найближчим часом

Наразі відсутні загрози девальвації гривні
Експерт спрогнозував, що буде з гривнею найближчим часом
Гроші, гривні / Фото: esbu.gov.ua
7 Вересня 2022, 14:34
читать на русском

Економічний експерт, інвестиційний банкір Сергій Фурса розповів, що буде з гривнею найближчим часом.

За його словами, західна допомога поки повністю покриває фінансові потреби України. Наразі відсутні загрози девальвації гривні.

Фурса зазначив, що за останній місяць гривня практично не змінила своє котирування, вона йде туди-сюди на копійок 20-30, тобто майже нічого не відбувається.

Зараз ми отримуємо максимальний рівень з початку війни західної допомоги, в серпні ми отримали 6 млрд при потребі в 4 млрд. Це призвело, в тому числі до зростання резервів НБУ на 3 млрд дол., що є дуже значущим. Тому прямо зараз говорити про те, що гривня на порозі якоїсь девальвації не доводиться, - сказав Фурса в ефірі телемарафону.

Крім цього, експерт прогнозує, що до кінця року Україна отримуватиме щомісяця в середньому 3-4 млрд дол., що повністю перекриває потреби України, тому зараз значного тиску на валютний курс немає.

Звичайно, ми повинні говорити, що, поки йде війна, тиск на гривню буде. І потенціал до падіння залишатиметься, поки йде війна. Але це має статися в результаті певної сукупності факторів. Ось зараз таких факторів ми не бачимо, - резюмував банкір.

Нагадаємо, що Національний банк попередив про певні зміни на валютному ринку, які впроваджуються з 6 вересня.

1