Експрезидент Польщі Лех Валенса оголосив себе банкрутом і шукає роботу

77-річний Валенса каже, що його пенсії не вистачає на життя
Експрезидент Польщі Лех Валенса оголосив себе банкрутом і шукає роботу
Лех Валенса (Фото: Вікіпедія)
2 Лютого 2021, 00:00
читать на русском

Колишній президент Польщі Лех Валенса шукає додаткову роботу, оскільки його пенсії не вистачає родині для нормального життя.

Про це пише видання Onet.

Валенса розповів журналістам, що пандемія коронавірусу боляче вдарила по його фінансах. Через закриті кордони він не може читати студентам лекції, його пенсія (6 тисяч злотих) надто мала проти витрат родини.

Я не знаю, що робити, тому що я не можу літати на лекції, і мені потрібно трохи підробити, тому що моя дружина витрачає більше, ніж ми маємо, - зізнався експрезидент.

Валенса нагадав, що має професію електрика і сказав, що шукає додатковий заробіток.

Найкраще почуваюся електриком. Я досі пам'ятаю закон Ома, закон Кірхгофа і ще кілька речей. Але, чорт візьми, все змінилося, і я не знаю, чи не вб'ють мене зараз ці машини, - сказав колишній президент.

Як відомо, торік у листопаді Валенса заявив, що він банкрут.

Після шести місяців такій ситуації, як зараз, я піду з торбами і збиратиму гроші перед церквою, і я кинув свою останню роботу, тому що умови були нижчі за мої потреби, - пояснив він.

Читайте також

Довідка: Лех Валенса - співзасновник і перший керівник профспілки "Солідарність" у 1980-х роках, у 1983 році він отримав Нобелівську премію миру.

На виборах 1990 року Валенсу обрали президентом Польщі.

У 1995 році Валенса програв вибори Александру Квасневському. Після поразки він повернувся на свою колишню роботу електрика на судноверфі.

Валенса разом з дружиною мають восьмеро дітей.

1