Експрезидентку Південної Кореї засудили за корупцію на 20 років

Пак Кин Хе має вийти на волю коли їй виповниться 89 років
Експрезидентку Південної Кореї засудили за корупцію на 20 років
Пак Кин Хе (скріншот відео)
20 Січня 2021, 21:30
читать на русском

Колишню президентку Південної Кореї остаточно посадили в тюрму за корупцію на 20 років.

Про це повідомила Transparency International Ukraine на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вищий суд Південної Кореї минулого тижня відхилив апеляцію прокуратури про скорочення терміну ув'язнення експрезидентки Пак Кин Хе. До того перша інстанція присудила колишній очільниці держави ув'язнення терміном у 20 років.

Нагадаємо, скандал навколо експрезидентки розгорівся в жовтні 2016 року, коли з’явилися відомості про вплив на неї з боку близької подруги Чхве Сун Сіль. В результаті розслідування виявилося, що Чхве Сун Сіль протягом кількох років втручалася в хід прийняття політичних рішень на вищому рівні. Крім того, подруга Пак Кин Хе вимагала від низки компаній перераховувати в підконтрольні їй фонди десятки мільйонів доларів.

Читайте також

У 2017 році після масових вуличних протестів Пак Кин Хе був оголошений імпічмент. Вже через рік її засудили до 30 років в’язниці по 18 статтях, серед яких були корупція, зловживання владою і розголошення державних таємниць.

Після серії апеляцій вирок першій жінці-президенту Кореї було скорочено до 20 років, але, крім того, її засудили до двох років позбавлення волі за порушення закону про вибори. На додачу Пак Кин Хе має виплатити державі штраф у 18 млрд вон (13 млн євро).

Тож загалом Пак Кин Хе має провести за ґратами 22 роки і вийти на волю аж у 2039-му, коли їй самій буде 86 років.

1