Південна Корея забезпечить вакцинами проти COVID-19 майже 90% населення

Замовлених вакцин вистачить для 44 млн людей
Південна Корея забезпечить вакцинами проти COVID-19 майже 90% населення
Коронавірус у Південній Кореї Фото: Yonhap News
8 Грудня 2020, 12:51
читать на русском

Міністерство охорони здоров’я Південної Кореї заявило про підписання угоди про постачання вакцини від коронавірусу для 44 млн осіб, що складає 88% від усього населення.

Про це повідомляє Yonhap News.

Зазначається, що Південна Корея забезпечила ранній доступ до вакцин проти COVID-19, розроблених чотирма фармацевтичними компаніями, та в рамках глобального проєкту вакцин для 44 млн людей.

Міністерство охорони здоров'я та соціального забезпечення повідомило, що замовило 64 млн доз вакцин проти коронавірусу від чотирьох виробників ліків - AstraZeneca Inc., Pfizer, Johnson & Johnson's Janssen та Moderna для 34 млн людей.

Читайте також

Глобальний проєкт вакцини Всесвітньої організації охорони здоров’я, відомий як COVAX, забезпечить вакциною AstraZeneca, Pfizer та Sanopi 10 млн людей.

Міністерство заявило, що вже підписало угоду з AstraZeneca та укладе контракти з трьома іншими компаніями цього місяця.

Попередньо замовлені вакцини, достатні для покриття 88% населення країни, будуть доставлені вже в лютому, але відомство заявило, що ще не вирішило, коли розпочати програму вакцинації.

Оскільки розробки вакцин ще не завершені, і все ще є занепокоєння щодо їх безпеки та ефективності, ми будемо гнучко визначати графік вакцинації з урахуванням різних факторів, - заявив міністр охорони здоров'я Парк Нойнгу.

Раніше органи охорони здоров’я заявляли, що планували розпочати програму вакцинації у другій половині наступного року, щоб підготувати процес та відстежувати потенційні побічні ефекти вакцин.

Читайте також

Повідомляється, що у першу чергу вакцини проти коронавірусу отримають вразливі до вірусів групи населення, такі як літні люди та медичні працівники, а потім вже решта населення в порядку ризику, включно з тими, хто є клінічно вразливим.

Міністерство заявило, що створить робочу групу для управління широкомасштабною програмою вакцин по всій країні, включаючи управління ланцюгами холодного постачання вакцин з контролем температури.

У Південній Кореї сподіваються, що потенційні вакцини проти COVID-19 допоможуть уповільнити поширення вірусу та вилікувати пацієнтів на ранній стадії.

Нагадаємо, Велика Британія - перша країна у світі, яка почала використовувати вакцину Pfizer після того, як регулятори схвалили її використання минулого тижня.

Від 8 грудня у Британії почався так званий V-Day, тобто старт програми масової вакцинації. Очікується, що на першому етапі близько 70 медичних центрів в Британії будуть робити щеплення вакциною Pfizer/BioNTech людям старше 80 років і медикам.

90-річна мешканка Великої Британії першою у світі отримала щеплення від коронавірусної інфекції виробництва Pfizer/BioNTech поза клінічних випробувань.

Читайте більше у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться 

1