Ексзаступника голови Чернігівської ОДА суд відправив під варту на два місяці

Альтернативним запобіжним заходом є застава у розмірі 4 млн 400 тисяч грн
4 Червня, 12:59 431

Колишнього заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації затримали через підозру у шахрайстві. Йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці, або внесення застави.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що 3 червня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого Територіального управління ДБР у Києві щодо застосування до підозрюваних у шахрайстві у великих розмірах ексзаступника голови Чернігівської ОДА та його спільника запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб - до 30 липня 2021 року.

Альтернативним запобіжним заходом слідчий суддя обрав внесення застави у розмірі 4 млн 400 тисяч грн кожному, - йдеться у повідомленні.


Контекст. 1 червня 2021 року слідчі Територіального правління ДБР у Києві затримали ексзаступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації та його спільника, який представлявся керівником майнового комплексу Державного комерційного підприємства "Готель "Слов’янський".

Попередньо встановлено, що спільник чиновника за "винагороду" у 160 тис. доларів США гарантував перемогу учаснику відкритих торгів з продажу цього ж готельного комплексу. Гроші мав отримати ексзаступник голови Чернігівської ОДА та забезпечити відсутність конкурентів на онлайн-аукціоні.

Оперативники ДБР затримали спільників під час передачі коштів у порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 4. ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо у квітні ДБР "на гарячому" затримала посадовця поліції, який замість контролю за дотриманням карантину під час пандемії COVID-19 за гроші "дозволяв" роботу розважальних закладів та закладів громадського харчування.

Читайте також