За шахрайство затримали заступника голови Чернігівської ОДА та його спільника - відео

Чиновник організував шахрайську схему з продажу майна на торгах
За шахрайство затримали заступника голови Чернігівської ОДА та його спільника - відео
Затримання чиновника в Чернігівській області Фото: ДБР
2 Червня 2021, 14:02
читать на русском

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) у Києві затримали заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації та його спільника, який представлявся керівником готелю "Слов’янський".

За попередньою інформацією, громадянин України, який представився керівником готелю, за "винагороду" у 160 тис. доларів США гарантував перемогу учаснику відкритих торгів з продажу цього ж готельного комплексу.

Гроші призначалися заступнику голови Чернігівської ОДА, який мав забезпечити відсутність конкурентів на онлайн-аукціоні. Ця схема забезпечила б продаж престижного готельного комплексу за значно заниженою ціною, - розповіли у ДБР.

Для реалізації схеми посередник познайомив учасника торгів з посадовцем.

Стартова ціна єдиного майнового комплексу "Готель "Слов’янський", що розташований на мальовничому березі Десни у Новгород-Сіверському, становить понад 26 млн грн без ПДВ.

Оперативники ДБР затримали спільників. Їм повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 4. ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо у квітні ДБР "на гарячому" затримала посадовця поліції, який замість контролю за дотриманням карантину під час пандемії COVID-19 за гроші "дозволяв" роботу розважальних закладів та закладів громадського харчування.

Читайте також