У Києві поліціянт за хабарі "дозволяв" роботу дискотек і ресторанів (фото, відео)

За "послуги" посадовець брав від 5 до 20 тисяч гривень
У Києві поліціянт за хабарі "дозволяв" роботу дискотек і ресторанів (фото, відео)
Затримали поліціянта-хабарника, який дозволяв роботу ресторанів (Фото: ДБР)
27 Квітня 2021, 14:19
читать на русском

ДБР "на гарячому" затримала посадовця поліції, який замість контролю за дотриманням карантину під час пандемії COVID-19 за гроші "дозволяв" роботу розважальних закладів та закладів громадського харчування.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Попередньо, заступник начальника одного з районних управлінь поліції у Києві вимагав від 5 до 20 тисяч гривень за тиждень роботи у керівників закладів. За ці гроші він обіцяв не перешкоджати роботі закладів та не притягувати до адмінвідповідальності за порушення карантину.

Поліціянта затримали під час одержання 13 тисяч гривень хабаря. Раніше слідчі задокументували одержання поліціянтом 25 тисяч гривень неправомірної вигоди. Тривають обшуки за місцем роботи затриманого.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за хабарництво і вимагання та обрання йому запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, поліція повідомила про результати карантинних рейдів у столиці та складені на них адмінпротоколи. Ресторани та розважальні заклади працюють попри заборону за закритими дверима.

1