Карантинні рейди: поліція Києва оштрафувала 50 закладів та 250 відвідувачів

Столичні правоохоронці перевірили понад 500 об'єктів на дотримання карантину
Карантинні рейди: поліція Києва оштрафувала 50 закладів та 250 відвідувачів
Нацполіція (фото: офіційний сайт Нацполіції)
18 Квітня 2021, 20:47
читать на русском

Упродовж доби 17 квітня столичні правоохоронці перевірили 533 об’єкти господарської діяльності. Переважна більшість порушень – це робота розважальних закладів.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Поліціянти Києва провели моніторинг 533 суб'єктів господарювання та дотримання ними протиепідемічних заходів.  Серед них були розважальні заклади "Hype", "50", "Ішак", "Спаркс", "Shef", ресторан готелю "Favor Park", які працювали попри заборону та всередині перебували відвідувачі.

Правоохоронці зафіксували факти порушення карантинних вимог та притягнули до відповідальності адміністраторів закладів.

Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, в результаті за невиконання вимог статті 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, на посадових осіб поліціянти склали 50 протоколів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень.

Карантинні рейди у Києві (фото: npu.gov.ua)

Також поліціянти склали 250 адміністративних постанов на відвідувачів. Після того, як усі відвідувачі покинули заклад, працівники Держспоживслужби негайно обробили приміщення.

Вкотре звертаємось до керівників розважальних закладів, які всупереч чинним обмеженням часто вдаються до хитрощів та організовують у закладах закриті вечірки з обмеженим доступом. Запевняємо, що усі такі факти не залишаться поза увагою правоохоронців, - сказав Крищенко.


Контекст. У зв’язку зі зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу Київ із понеділка, 5 квітня, запровадив більш суворі обмеження. Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів.

9 квітня у Голосіївському районі Києва закрили чотири ресторани, які порушували карантинні заходи. Зокрема, мова йде про Passenger gastro bar, Nam Modern Vietnamese Cuisine, Shah-Plov, Mister Cat.

Згодом закрили два ресторани "Хлібний" через порушення локдауну. На керівників закладів склали адмінпротоколи.

Читайте також