Енергетична криза: Кабмін вирішує, як підтримати хлібопекарів та виробників продуктів

В уряді обіцяють стабільні ціни на хліб соціальних сортів
Енергетична криза: Кабмін вирішує, як підтримати хлібопекарів та виробників продуктів
Сумка для продуктів Фото: Laura James з Pexels
28 Грудня 2021, 14:12
читать на русском

Через енергетичну кризу в Україні може зрости вартість виробництва хлібу та продуктів. Тому уряд вирішив розробити механізми підтримки хлібопекарів та виробників інших соціальних харчових товарів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає пресслужба КМУ.

Керывник уряду нагадав, що за останній рік ціна на газ у Європі зросла у більш ніж 5 разів. Відповідно ціни на блакитне паливо зросли й в Україні.

У таких умовах виробники хліба розглядають питання підвищення ціни. Держава в цьому випадку має захистити й українського хлібопекаря, і споживача. За ініціативи президента України уряд підготував декілька механізмів відповідної підтримки та планує запровадити їх уже найближчим часом, - сказав він.

Прем’єр каже, що Кабінет міністрів планує застосовувати механізми підтримки до збалансування світових цін на блакитне паливо. Крім того, уряд планує запровадити обмеження націнки для низки соціальних та харчових продуктів, що також дозволить стримати зростання їх ціни. Наразі проводяться відповідні консультації з представниками бізнесу.

Нагадаємо, з 3 січня 2022 року в Україні подорожчають алкогольні напої у зв'язку з тим, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5600 щодо нових правил розрахунку пивного акцизу.

Читайте також

1