Епіфаній пояснив, чому церква виступила проти капелюха на головній ялинці країни

Церковнослужителі висловили задоволення щодо заміни капелюха на зірку
18 Грудня, 12:13 670

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній пояснив чому церква наполягала на тому, щоб з головної ялинки країни в Києві зняли капелюха та встановили традиційну зірку. Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами митрополита (досьє Епіфанія), традиційно кожного року на верхівці новорічної ялинки розміщували зірку, яка символізує Вифлеємську зірку. Ця зірка є символом світла миру, яке приходить у світ.

А в цьому році суспільство побачило інший символ, не традиційний символ. І ми як церква вже відреагували тоді, коли побачили, що у суспільстві назріли суперечки. І такі суперечки досить вагомі. І тому ми як церква змушені були висловити свою чітку позицію, що потрібно дотримуватися традицій, - сказав Епіфаній.

Читайте також

Він додав, що якщо хтось бажає змінити традиції, то треба хоча б влаштувати всенародне обговорення. Епіфаній також висловив задоволення тим, що "організатори відразу зрозуміли свою помилку і відреагували, змінили".

І сьогодні ми будемо бачити, що ялинка буде засвічена, і на ялинці буде все ж таки традиційна зірка, яка символізує Вифлеємське світло, – наголосив Епіфаній.

Нагадаємо, у Києві встановили головну ялинку країни. Ялинка України-2021 є штучною. Її висота - 31 м, оформлена красуня у тематиці "Чарівного лісу". На ній понад 1500 іграшок та більш як 10 км гірлянд.

Згодом ялинку "роздягли" - з неї зняли капелюха, який було встановлено на верхівці новорічного дерева через скарги церковнослужителів.