Як виглядає головна ялинка країни - фото

Ялинку прикрасили понад 1500 іграшок та 10 км гірлянд
Як виглядає головна ялинка країни - фото
Головна ялинка країни (Фото: КМДА)
10 Грудня 2020, 16:35
читать на русском

Головну ялинку країни цьогоріч оформили в тематиці "Чарівного лісу"

Про це повідомили у департаменті культури КМДА.

Головна ялинка України-2021 є штучною. Її висота - 31 м, оформлена красуня у тематиці "Чарівного лісу". На ній понад 1500 іграшок та більш як 10 км гірлянд.

Святкову атмосферу казкового лісу буде створено завдяки декораціям і фотозонам із кумедними жителями могутнього пня та з використанням ретро ламп і гірлянди, що нагадує зоряне небо, – розповів Ігор Добруцький – засновник проєкту Folk Ukraine, організатор новорічно-різдвяних святкувань на Софійській та Контрактовій площах.

Відкриватимуть головну ялинку без традиційного параду, з дотриманням усіх карантинних обмежень та з веденням онлайн-трансляції.

Офіційне святкування Нового року на Софійській та Контрактовій площах, а також біля Арки дружби народів триватиме із 19 грудня до 19 січня. Ялинки засвітять 19 грудня о 19:00, у день Святого Миколая.

У місті має бути створена новорічна атмосфера, тож зовсім скоро всі вулиці та площі будуть прикрашені, а в кожному районі столиці з’явиться новорічна ялинка. Звісно, не обійдеться й без карантинних обмежень. Зокрема концерти, різноманітні шоу-програми та фудкорти не передбачаються, – розповів в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

З новинок у Києві буде створено новий новорічний маршрут від Арки дружби народів, через пішохідно-велосипедний міст, парк "Володимирська гірка", Алею художників, Андріївський узвіз та до Контрактової площі. На кожній із локацій будуть зони для дитячих розваг: ковзанка, 20-метрове оглядове колесо та льодова гірка.

Протягом усього маршруту будуть розміщені світлові та артінсталяції новорічної й різдвяної тематики у рамках проєкту "Парад культур". Саме тут дорогою можна буде придбати сувеніри та випити гарячого чаю чи кави.

Читайте також

Нагадаємо, у Дубному Рівненської області головну ялинку міста зрубали на місцевому цвинтарі, щоби заощадити гроші на підготовці до свята. А щоби городяни не боялися і не хвилювалися, ялинку вже освятив священник, тому вона тепер абсолютно "безпечна" для відвідувачів.

1